OSALE taastuvenergeetika ja vesinikutehnoloogia e-kursusel

Sellest sügisest saavad huvilised osaleda Tartu Ülikooli e-kursusel, kus tutvustatakse taastuvenergeetika ja vesinikutehnoloogia üldaluseid. Koolitust rahastatakse taaste- ja vastupidavusrahastu investeeringust “Roheoskused ettevõtete rohepöörde toetamiseks”.

Periood: 02.09.2024 – 22.12.2024
Kuruse maht: 78 akadeemilist tundi (78 tundi iseseisvat tööd)

Kursuse sisu: Taastuvenergeetika üldalused, vesinikutehnoloogia üldalused, kütuseelemendid, superkondensaatorid, patareid, elektrolüüserid, vesiniku salvestamine ja transport, tuule- ja päikeseenergia genereerimise võimalused, hajutatud ja tsentraalsed energiasüsteemid.

Kursus on suunatud ettevõtjatele, energeetikutele, keemiainseneridele, keskkonnakaitse spetsialistidele, majandusanalüütikutele (soovitavalt magistrikraad või sellega võrdsustatud haridus), kui kohti jääb üle, siis ka muude erialade esindajatele.

Lõpetanud omavad ülevaadet vesiniku- ja taastuvenergeetika alustest ja tunnevad energia salvestamise ja muundamise seadmete töötamise põhiprintsiipe.
Kursuse lõpetaja:

  1. Tunneb taastuvenergeetika põhimõisteid ja oskab neid kasutada valdkonna kontekstis.
  2. Omab ülevaadet energia salvestamise süsteemidest, oskab neid võrrelda (efektiivuse, mahtuvuse, võimuse jmt alusel).
  3. Tunneb Li-ioonakude, superkondensaatorite ja kütuseelementide tööpõhimõtteid, eeliseid ja puuduseid.
  4. Omab süsteemset ülevaadet olulisematest vesiniku saamise ja hoiustamise viisidest, oskab neid võrrelda.
  5. Tunneb viise, kuidas leevendada energia tootmise keskkonnamõju (nt süsihappegaasi püüdmise/kasutamise tehnoloogiaid).
  6. Oskab argumenteerida, kuidas saab süsinikuheitmeid vähendada erinevates eluvaldkondades (nt transport, elektrienergia tootmine, terasetööstus jmt).

    LISAINFO JA REGISTREERUMINE kursusele
    .
Share your love

Newsletter Updates

Enter your email address below and subscribe to our newsletter