Säästva energia ja kliimameetmete arutelud Muhumaal, Saaremaal ja Ruhnus (pressiteade)

Saarte Energiaagentuur korraldab Muhus, Ruhnus ja Saares kogukondadele, omavalitustele ja ettevõtetele suunatud aruteluseminarid, kus jagatakse praktilist nõu, kuidas viia ellu energiavaldkonnaga seotud projekte ja muudatusi ning kuidas leida nende teostamiseks rahalisi vahendeid.

Riiklik energia ja kliimakava näeb ette CO₂ heitmete vähendamist aastaks 2030 ning selle eesmärgi täitmiseks on vaja astuda samme kõigis Eesti piirkondades. Saartel tekitavad suurt CO₂ heidet peamiselt amortiseerunud hooned, kus on kasutusel aegunud elektri- ja soojasüsteemid, samuti fossiilkütustel baseeruv maa- ja meretransport. Olukorra balansseerimiseks on puudu säästvad taastuvenergia tootmis- ja salvestuslahendused.

“Olukord on keeruline, kuid mitte lootusetu. Sarnastes olukordades on olnud paljud saared ja regioonid üle maailma. Koostöös ja targalt tegutsedes on leitud lahendused, mis arvestavad piirkondlikku eripära ning vajadusi. Sama soovime aidata ellu viia ka Lääne-Eesti saartel,“ ütles Saarte Energiaagentuuri juht Sulev Alajõe.

Auteluseminaridel käsitletakse järgmisi teemasid:

1. Kuidas muuta hooned energiatõusaks?
2. Kuidas muuta transpordilahendused fossiilivabaks ning kuidas arendada elektriautode ühiskasutust ja laadimistaristut?
3. Taastuvenergia tootmis- ja salvestusvõimalused.
4. Energiaühistute moodustamine. Kuidas neid luua ja mis kasu saavad neist kogukonnad?
5. Võimalused kaug- ja lokaalkütte üleviimiseks soojuspumpadele.
6. Soodsama energialahenduse loomine ettevõtetele.

Teemasid tutvustavad Saarte Energiaagentuuri juhataja Sulev Alajõe, energiakonsultant Jaan Mehik ja Tartu Regiooni Energiaagentuuri konsultant Marten Saareoks, energeetikaekspert Ülo Kask ja ehitusinsener Kalle Virkus.

Aruteluseminarid toimuvad:

26.08 Ruhnu Rahvamajas kell 19.30.
27.08 Kuressaare Ametikoolis kell 10.00. Arutelu toimub ametnike välitööde energeetikaseminari “Energiliselt laetud Saaremaa” raames.
28.08 Orissaare Kultuurimajas kell 10.00.
28.08 Hellamaa Külakeskuses kell 13.00.

Saarte Energiaagentuur on sotsiaalne ettevõte, mis aitab kohalikel omavalitsustel, kogukondadel ja ettevõtetel ellu viia projekte, mis on suunatud säästvamale energiakasutusele ja -tootmisele ning mis aitavad vähendada süsinikuheidet.

Lisainfo:

Ingrid Piirsalu
MTÜ Saarte Energiaagentuursuhtekorraldaja
56464035
ingrid@eisea.org

Share your love

Newsletter Updates

Enter your email address below and subscribe to our newsletter