Kihnu kool saab uue kuue

Septembri alguses külastas Saarte Energiaagentuuri meeskond Kihnut, kus allkirjastati leping Kihnu vallavanema Egon Vohu ja Ribbon Consulti tegevjuhi Evgeny Maksimovi vahel Kihnu koolimaja täielikuks renoveerimiseks. Maksimaalselt tõhusa energialahenduse saavutamisse panustab Saarte Energiaagentuur. Renoveerimine toimub 2025. aasta suvel ning seda toetab Riigi Tugiteenuste Keskus.


Aastal 1972 ehitatud hoone soojustatakse ning see saab uued kütte- ja ventilatsioonisüsteemid. Tööde tulemusena väheneb hoone energiakulu, süsiniku jalajälg ja koolimaja saab A energiaklassi märgise.

Kõige paremini peaksid muudatusi märkama õpilased ja õpetajad, kelle klassiruumid muutuvad soojaks ja õhk nendes värskeks.

2023. aastal viidi hoones läbi energiaaudit, mille tulemused näitasid ebaühtlast soojustust ning külmasildade esinemist vaheseinte ja lagede liitekohtades. Maaküte ei suuda koolimaja külmaga piisavalt soojendada, mistõttu valmistatakse soe vesi elektri abil. Nende probleemide tõttu kõigub hoones temperatuur ning hoone energiaklass on hetkel F.

Share your love

Newsletter Updates

Enter your email address below and subscribe to our newsletter